" De Achterhoek op z'n mooist ! " 

De Moestuin 


Op onze boerderij proberen we middels een moestuin onze eigen groente te kweken, onze gasten maar vooral de kinderen hierin te betrekken en grotendeels zelfvoorzienend bezig te zijn. 

Wij kweken o.a. diverse soorten sla (rucola, eikenblad, lollo rosso, en kropsla ) , courgettes (geel en groen) , komkommers, vleestomaten en cherrytomaten in de kas. Uien, paarse wortels, gele kroten en rode biet en coggia bieten. Ook 2 soorten pompoenen die prima voor soep e.d. gebruikt kunnen worden. Ook kweken wij  boontjes.  Tussendoor zaaien we spinazie en ook diverse bloemen zoals zonnebloemen, korenbloemen en lathyrus. Ieder jaar verandert dit natuurlijk want Hetty blijft experimenteren en is reuze geïnteresseerd naar nieuwe groente. Dit gebeurt allemaal in het seizoen van maart tot ongeveer oktober. 

Tevens hebben wij diverse kruiden in de tuin staan: peterselie, selderij, bieslook, rozemarijn, tijm, maggiplant, knoflookui . U kunt bij Hetty gewoon vragen of u er wat van mag gebruiken.

De diverse fruitbomen rondom het erf geven ons jaarlijks  veel pruimen , appels en peren en hopelijk nu en de komende jaren ook kersen (jonge aanplant gedaan in 2016) . 

Zacht fruit zoals aardbeien en frambozen en aalbessen zijn ook aanwezig maar niet in grote getale dus die kopen wij in via de familie Lensink die een kraam langs de Varsseveldsestraatweg  heeft waar u veel zachtfruit kunt halen. 

Als u meer adresjes wilt weten voor biologisch producten, van "de boer op je bord", of gewoon typische streekproducten....vraag het Hetty, zij kent genoeg fijne adresjes in de buurt voor brood, groente, vlees en wijn . 

Wij maken zelf onze appelmoes ,vlierbloesemsiroop, jams en courgette in zoet-zuur, dit kunt u tijdens uw verblijf bij ons kopen. Evenals groente tegen een zacht prijsje.